onsdag 7 november 2012

Ringgatan 7



Ja, det är med visst vemod man går här förbi. Här låg Galleri T.V. i mitten på 80-talet. Konst, poesi och videokonst som var nått "helt nytt". Skärmarna med den kassa, syntetiska kvaliteten fick det hela att se än mer experimentellt ut, särskilt i en ruffig, sliten lokal. Ölen kostade femton spänn och brukade räcka fram till tre/fyra-snåret. Sen ockuperade anarkisterna hela kåken - Borgen. Det var bra det med och minst lika kreativt och skojigt. Sen blev det bråkigt och bråkigast av alla var den moderate politikern Rolf Nilenhed. Han tyckte varken om husockupanter eller konst. I synnerhet inte "landart", särskilt inte om man grävde i marken. Sen rånade han banken på Lundavägen men det var Saddam Husseins fel. Ockupanterna fick i alla fall hållas ganska länge innan dom bryskt blev utkastade av polis "med sabel o batong". Huset revs. Sen hände ingenting och sen hände ingenting och sen hände ingenting...... Och nu ser det ut så här.


Bra att det blev bostäder åtminstone. Huset i sig är väl inte så tokigt i jämförelse med mycket annat men utsikten skulle nog göra mig en aning deprimerad. 







Då var det bra mycket trevligare med den livfulla parkeringen bakom Åhlens. Dit kom fiskbilen varje fredag och fiskmannen var snäll. Efter en tur på Öppna Hjärtat gick jag alltid dit och köpte en bit. Torsken var billig och fiskrens fick man gratis. Vinet kom på flaska och flaskorna kunde man panta. Det var bättre förr.