onsdag 21 november 2018

The Painted Hills


BOOOMM... sa det vid tolvtiden igår kväll, strax därefter ljudet av utryckningsfordon, men de kom från tv´n (Wallander). Läser i morgonbladet att nån lekt med smällare ute på Rosengård, vinden måste ha legat på. Vit måndag, svart fredag... Tramsiga påfund, allt är ändå grått. 




Stöter på M vid bankomaten. Några minuters kallprat, sen åt skilda håll. Slingrar planlöst via bakgatorna åt nordost för att hamna på Östervärnsängen. Ganska skövlat fast ändå frodigt men rätt så trist, för städat. Strövar runt en stund, skrämmer upp en kanin från sitt gömsle. Vänder helt om, har känt mig frusen ända sedan jag kollade kontot. Förbi Östervärns Antikvariat som inte hunnit öppna för dagen. Skit samma, det är ändå kul att kolla i skylten och så spar man lite på sin förmögenhet.


Fredsgatan berövar en som vanligt nästan den sista livsgnistan. Måste medge att Systembolaget ligger väldigt strategiskt till, när man väl tagit sig igenom omkringliggande "miljö" känner man ett starkt behov av att supa ner sig intill oigenkännlighet. Bäst att skynda snabbt igenom och runda hörnet till Drottninggatan. Noterar att Galaxy nappat på det generösa, eller rättare sagt desperata erbjudandet, att lämna lokalen mot en ersättning på 250.000 kronor. Man borde egentligen gett dem erbjudandet för länge sedan, oavsett skjutningar. Det är nästan skamligt att upplåta en lokal i ett så fint gammalt bygge åt sådan simpel verksamhet.



Rundar ett par hörn till - Döbelnsgatan, Kungsgatan. Cirkeln är sluten och det är hög tid för eftermiddagsfika. Kaffe, kaka och "Lassies hämnd" på ettan, en rafflande och nervkittlande historia. Det är en ruskig scen då den guldfebrige skurken har förgiftat Lassie (som bevittnat  hur skurken tagit Jonathan av daga) och vovven kämpar för sitt liv. Tack o lov upptäcks Lassie i sin nöd av en liten valp och två indianbarn, de tar Lassie till Vita örnen som botar henne med besvärjelser och indiansk medicin. Sedermera tar Lassie hämnd genom att lura upp skurken i de isiga bergen och skrämma honom utför ett stup, varpå skurken mister livhanken.