fredag 10 november 2017

Fredagkväll i november


Inom Netto strax innan stängningsdags för att komplettera. Vid halvåttasnåret brukar det inte vara så mycket kunder, kön växer sig ändå lång då personalen är upptagen med städning och kassan står tom. Plockar åt mig en burk inlagda rödbetor, går runt och glor, mest för att få upp värmen, den lille flintskallige far runt som en iller med golvmoppen, tar en tvåliters cola som jag sätter tillbaks, för tungt att släpa på. Jodå, kassan är tom. En tant ropar irriterat: Kan man få betala nån gång? "Jag kommer!", hörs det nån stans ifrån och efter ett tag kommer expediten småspringandes. Den lille flintskallige dyker in och börjar moppa mellan kunder och kassa, även kundernas skor blir svabbade. Folk tittar på varandra och småskrattar, om någon varit på lite sämre humör så hade den lille flintskallige lika gärna kunnat få sig en smäll på käften. Ut. Det har slutat regna och kalopsen som står och puttrar där hemma behöver ett par timmar till, kan lika gärna ta en liten extra promenix.


Slår ett öga på julpyntet i skylten till Stadsmissionen, annars samma gamla lump till överpris. Rökare utanför El Patio, fiskare nere vid Slussplan och som jag förstår, en massa degos i Stockholm i samband med fotbollsmatchen Sverige - Italien (just nu kl. 22.21 1-0 till Sverige). Mysigt ljus från Grottan, man känner sig tacksam och nästan lite stolt över det genuina som finns kvar - El Bolaget, budoaffären, Amanos, Grottan, Westerblads, Blue Desert Music, Fregatten, Johanna Jeppssons Spettkaksbageri... 



Jaha, så vann då Sverige med 1- 0, det var ju oväntat, och maten är strax klar. Käk för hela helgen då otacksamme "P" tackat nä till min middagsinvitation (skyll sig själv).