söndag 20 augusti 2017

Hem till gården


Bunkrar frukt och grönt, kött och fisk och spenderar helgen på kindergarten (Möllevången). Vimlet och röran kan vara ganska trivsamt dagtid och tidig kväll, sen övergår det i något helt annat. Ett oavbrutet flöde av invasiva element tar sin början vid tiosnåret, de flesta från småland, en och annan stockholmajävel som laver ballade, omotiverat, oadresserat skrikande och flabbande rätt ut i luften. Det hela påminner om ett jättekonvent för utvecklingsstörda. Inte fan var det så förr, man förde sig med lite mer värdighet, även om man var femton - sexton och drängfull  Men det kanske är så det fungerar i Vaggeryd. Den dåliga akustiken förvärrar det hela, larmet studsar mellan husväggarna och förstärks. Dock inte särskilt mycket bråk, i så fall är det mest ett och annat par som börjar gräla med varandra fram på småtimmarna, sådana skärmytslingar kan i och för sig hålla på ganska länge, upp mot en halvtimme inför öppen ridå. Framemot fyratiden börjar det bli lugnt, sen avlöses strax det hela av gatsoparbilar, sopbilar, varutransporter och lite tidigare på sommaren stora gäng av skränande ligistfiskmåsar. Två killar blir under kvällen skjutna ute på Rosengård.



Lördag - fyller på med tomater, ägg och tobak. En tur till Marknadsbörsen, men klockan har hunnit bli tre och hälften av stånden har redan slagit igen, en timme innan stängningsdags. Lata jävlar. En öl på lokal, middag hos "I". Sorlet intensifieras åter igen men festivalen är iallafall avslutad och helikopterhelvetet har slutat hovra, alltid något.



Söndag - cyklar genom stan. Ett trettiotal afghaner har slagit sig ned på trappen till Stadshuset i protest mot utvisning. Inte för att jag bryr mig nämnvärt, men man kan fan inte skicka små tonåringar till Afghanistan, har man tagit fan i båten får man ro han i land. Annars ganska folktomt, kvarvarande rester efter Malmöfestivalen lite här där, avslaget. Folk har väl fått nog av allt spektakel, fått nog av en medioker sommar, av semester och lov. Noterar att Oasen har söndagsöppet. Tar en runda på loppisen på Drottningtorget - bara lump idag. Växlar en blick med en söt tös som sitter och fikar på boulebaren så besöket var inte helt bortkastat. Hem. Röker en cigg på gården och inspekterar blomstren. Nöjd över att de är så fina som de är, missnöjd över att de inte är betydligt finare. De borde varit dubbelt så frodiga men sommarens störtregn har snarast piskat isönder grönskan istället för att göda den. Ja ja, man kan inte få allt.